Normi-konserni ruotsalaisomistukseen

Normi-konserni ruotsalaisomistukseen – Blinkfyrarin emoyhtiö Söderbergföretagen osti konsernin osake-enemmistön

Normi-konserni on solminut ruotsalaisen perheyhtiö Söderbergföretagenin kanssa kauppasopimuksen, jonka myötä konsernin kaikkien yhtiöiden osake-enemmistöt siirtyvät ruotsalaisomistukseen. Normi-konsernin nykyinen yritysjohto jää kehittämään konsernin toimintaa myös yrityskaupan jälkeen ja he jatkavat myös Normiopasteen osaomistajina. Söderbergföretagen on Ruotsin suurimman liikennemerkkivalmistaja Blinkfyrarin emoyhtiö. Normi-konsernin hallituksen puheenjohtajaksi kutsutaan Blinkfyrarin toimitusjohtaja Elisabeth Nagy.

Normi tarjoaa vahvistusta ITS- ja älyliikennepuolelle

Normi-konsernin ostanut Söderbergföretagen J AB on vuonna 1995 perustettu perheyritys, joka koostuu teollisuuden ja teknologiakaupan alojen yhtiöistä. Söderbergföretageniin kuuluva Blinkfyrar on Ruotsin suurin liikennemerkkivalmistaja ja alan johtava liikenneturvallisuusratkaisujen toimittaja.

Blinkfyrar ja Normi-konserni ovat jo pitkään tehneet menestyksekästä yhteistyötä. Söderbergföretagen on ollut vaikuttunut Normi-konsernin viime vuosien kasvusta, ja yrityskaupan myötä yhtiö hakee vahvistusta erityisesti ITS- ja älyliikennepuolelle.

  • Keskitymme yhteiskunnan, kaupunkien ja tieliikenteen muutoksiin ja digitalisaatioon. Muun muassa ITS:n tarjoamilla vahvuuksilla pystymme vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksiin, edistämään kestävämpää yhteiskuntaa ja parantamaan liikenneturvallisuutta, sanoo Blinkfyrarin toimitusjohtaja Elisabeth Nagy.

Mahdollisuus laajentaa markkinoita

Söderbergföretagenin Infraliiketoiminta-alueen yhteenlaskettu liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa, ja ITS:ssä nähdään suuri tulevaisuuden potentiaali sekä mahdollisuus laajentaa markkinoita.

  • Muutaman vuoden aikana olemme havainneet markkinatoimijoiden osalta tiettyä varovaisutta mutta nyt on oikea aika investoida liikenneturvallisuuden parantamiseen. Näin ollen tämän kaupan ajoitus tuntuu, jos mahdollista vielä paremmalta, sanoo Söderbergföretagenin toimitusjohtaja Mattias Sonnenfeld.

Normi-konsernin toimitusjohtaja Tommi Saarni on tyytyväinen solmittuun yrityskauppaan ja näkee tämän tuovan asiakkaille selkeää lisäarvoa.

  • Normi-konsernilla ja Blinkfyrarilla on ainutlaatuisia tuotteita, innovaatioita ja vahva ammattitaito. Yhdessä voimme luoda asiakkaillemme entistä suurempaa arvoa, Saarni sanoo.


Lisätiedot:

Tommi Saarni, Toimitusjohtaja, Normi-konserni: tommi.saarni@normi.fi, 050 – 3137679

Mattias Sonnenfeld Toimitusjohtaja, Söderbergföretagen: mas@soderbergforetagen.se, 0706 – 548873

Elisabeth Nagy, Toimitusjohtaja, Blinkfyrar: elisabeth.nagy@blinkfyrar.se, 046 – 2456791

Normi-konsernin liikevaihto on 30 miljoonaa euroa ja se koostuu neljästä erillisestä yrityksestä; Normiopaste on Suomen johtava liikenteenohjaus- ja turvallisuustuotteiden toimittaja ja erikoistuu myös rakentamiseen ja valmistukseen. Normivalaistus keskittyy paremman infrastruktuurin rakentamiseen uusimpien teknologiainnovaatioiden avulla ja toimii pääurakoitsijana useissa ITS-projekteissa. Normilouhinta tekee kallion louhintaa ja räjäytystyötä infrastruktuurihankkeissa. Varala Engineering on älykkään liikenteen ratkaisujen asiantuntija.

Blinkfyrar on Ruotsin suurin liikennemerkkien valmistaja ja alan johtava liikenneturvallisuusratkaisujen toimittaja. Yrityksen liikevaihto on 20 miljoonaa euroa, ja yli 60 vuoden toimialakokemuksella luovuus ja innovaatio ovat edelleen yrityksen vahvoja johtotähtiä. Ne opastavat jokaista tiellä liikkuvaa ja edistävät tehokasta ja turvallista liikenteen sujumista – riippumatta siitä, onko liikennemerkki alumiinia vai LED-näyttöä.

Söderbergföretagen J AB on perheomisteinen konserni, joka koostuu yrityksistä teollisuuden ja teknologiakaupan aloilta. Söderbergföretagen perustettiin vuonna 1995 ja se koostuu nykyään neljästä liiketoiminta-alueesta: Komponentit, Sähkövoima, Infrastruktuuri ja Teknologiakauppa. Konsernilla on 480 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 160 miljoonaa euroa. Pääkonttori sijaitsee Malmössä.